Järjestetään Olarin kyläjuhlat – tuletko mukaan?

Ajattelin esitellä minulle tärkeitä paikkoja Espoossa. Paikkoja joissa olen asunut, opiskellut tai muuten vaan viettänyt aikaa. Samalla pohdin, miten nämä paikat ovat vaikuttaneet minuun ja poliittisiin ajatuksiini. Haluan myös kuulla, mikä sinun mielestäsi on parasta tässä paikassa tai mitä muuttamalla paikasta tulisi parempi.

Itsestään selvä aloitus on nykyinen kotilähiöni Olari. Olen asunut täällä perheeni kanssa vuodesta 2013, jolloin muutimme yhteisölliseen rivariimme. Päätimme ryhmärakennuttaa talomme nimenomaan Olariin monestakin syystä: täällä on paljon päiväkoteja ja kouluja, joukkoliikenne toimii, Matinkylän kasvavan keskuksen palveluihin on lyhyt matka, alue on tiivistä ja samaan aikaan vehreää, täällä on kiva kävellä ja pyöräillä, keskuspuiston metsään pääsee kulmilta ja merenrantaan on pyöräilymatka. Ostarilla ja leikkipuistossa tapaa aina tuttuja, tunnelma on kotoisa mutta täällä saa kuitenkin elää omaa elämäänsä niin kuin kaupungissa kuuluukin. Täydellinen lähiö siis.

Minä haluaisin Olariin enemmän paikallisia tapahtumia ja sitä myötä lisää yhteishenkeä. Yhdessä voitaisiin miettiä, miten ostarin ympäristöstä saataisiin viihtyisämpi ja paikalliset yritykset toivottavasti hyötyisivät siitä. Olen miettinyt pitkään Olarin kyläjuhlia, Olarin omia pikkufestareita, jotka valtaisivat päiväksi kuvassa näkyvän Kuitinmäen ostarin autoilta ja kokoaisivat kaikenlaiset olarilaiset yhteen musiikin ja muun ohjelman pariin ja näyttäisivät mitä kaikkea kivaa Olarista löytyy. Idea olisi tehdä tapahtuma vahvasti paikallisten yritysten, yhdistysten ja tapahtumasta kiinnostuneiden kanssa. Ajattelin alkaa järjestää niitä heti kun nämä vaalit ovat ohi, saa tulla mukaan suunnittelemaan ja tekemään 🙂

Mikä kaupungin rooli tässä on, kysyt sinä. Valtuusto hyväksyi vuonna 2015 KulttuuriEspoo 2030 -ohjelman, jossa nimenomaan kaupunkilaisten itse järjestämällä toiminnalla on iso rooli. Ohjelmassa (joka on mielestäni oikein hyvä) luvataan, että “kaupunki mahdollistaa asukkaiden omaehtoista toimintaa ja edistää sitä esimerkiksi lupa-asioita helpottamalla ja tiloja tarjoamalla” ja että “asukkaille pitää antaa mahdollisuus kaupunkitilan kokeilevaan käyttöön”. Ajattelin testata tätä käytännössä. Välillä kun käy niin, että kirjoitetaan hieno ohjelma, mutta unohdetaan pistää paukkuja sen toteutukseen. Toivottavasti olen väärässä. Ja toisaalta mietin, voisiko kaupunki tietyissä lähiöissä ottaa aktiivisemman roolin yhteisöllisyyden edistäjänä?

Olarissa on jo muuten perinteiset Perhelystit, jotka nekin ovat oikein mainio tapahtuma, mutta ovat jo nimensäkin puolesta tarkoitettu nimenomaan perheille. Lisäksi Olari-seura järjestää Olari tempauksen aina syksyisin. Hienoa, että perinteitä löytyy ja niistä pidetään kiinni! Kaupungiosayhdistykset toimivat parhaimmillaan juuri tällaisen yhteisöllisen tekemisen paikkoina. Minulla on kuitenkin mielikuva, että yhdistykset eivät houkuttele nuoria mukaan toimintaan ja joskus toimintakin on jumahtanut aikaan, jolloin yhdistys on perustettu. Onko sinulla kokemuksia vaikkapa Olari-seuran toiminnasta? Pitäisikö lähteä mukaan?

Entä mikä on sinun lempiasiasi Olarissa? Mitä haluaisit Olarissa kehittää?

Jaa: