Teemani

Olen lähes koko ikäni Espoossa asunut, elämän ruuhkavuosista nauttiva kahden pienen pojan äiti. Olen nähnyt Espoosta monia puolia asuessani ja opiskellessani mm. Kauklahdessa, Haukilahdessa, Kivenlahdessa, Matinkylässä ja nyt viimeisimpänä ryhmärakennetussa rivitalossa Olarissa.
Olen luottamustehtävien lisäksi työskennellyt Espoon Vihreillä, joten kuntapolitiikka on tullut tutuksi, vaikka olinkin ensimmäistä kertaa ehdolla kevään 2017 kuntavaaleissa. Aikaisemmin urallani olen toiminut mm. data-analyytikkona sekä business intelligence -kehityspäällikkönä. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri. Olen pitkän linjan partiolainen, viimeisimpänä toimin vapaaehtoisena pääkaupunkiseudun suurimman nuorisojärjestön Pääkaupunkiseudun Partiolaisten varapuheenjohtajana 2015-2016. Erityisesti partiossa olen vuosien varrella oppinut, mitä kaikkea hyvällä johtamisella voi saada aikaan.

Minulle erityisen tärkeitä asioita ovat:

Parempaa johtamista Espooseen. Kaupunki työllistää ison joukon ammattilaisia mm. päiväkodeissa, kouluissa, hoivakodeissa ja kaupunkisuunnittelussa. Motivoituneet työntekijät, joilla on tiedossa selkeä yhteinen tavoite ja riittävät resurssit, tekevät parempaa “tulosta”. Tulos ei kaupungin palveluissa kuitenkaan ole raha vaan tavoitteena pitää olla hyvinvoivat kuntalaiset ja työntekijät. Yhteiset verorahat täytyy käyttää mahdollisimman tehokkaasti asukkaille tärkeisiin palveluihin – ei ole yhdentekevää miten asioita tehdään. Varmistetaan, että Espoossa on kaikilla aloilla pätevimmät johtajat kehittämässä ja innostamassa hyviin tuloksiin. Annetaan työntekijöille vapautta miettiä keinoja, joilla tavoitteisiin päästään. Palkitaan tuloksista ja panostetaan läpinäkyvyyteen ja viestintään, avoimuus lisää luottamusta kaupungin toimintaan. Kaupungin kannattaa tehdä ennakkoluulottomasti yhteistyötä yritysten ja järjestöjen kanssa, mutta kaikki ei saa olla kaupan. Toiminnan tavoitteet pitää päättää poliittisesti ja ne on valmisteltava avoimesti. Poliittisista virkanimityksistä ylimmässä johdossa on luovuttava – Espooseen tarvitaan pormestarimalli. Näin varmistetaan, että vaalitulos aidosti vaikuttaa kaupungissa ja virkamiesten ja johtavat poliitikot voivat vaikuttaa asioihin jo valmisteluvaiheessa. Pormestarit voi myös vaaleissa vaihtaa jos meno ei miellytä.

Puolustetaan päivähoitoa. Laadukas ja edullinen varhaiskasvatus on perheiden paras kaveri. Pidetään sen laadusta kiinni. Huolehditaan, että päiväkodeissa on riittävästi päteviä hoitajia ja säilytetään tasa-arvoinen oikeus päivähoitoon jatkossakin. Oikeuden rajaaminen iskee juuri heikoimmassa asemassa oleviin lapsiin, jotka hyötyvät varhaiskasvatuksesta eniten. Samoin se rikkoo lasten ystävyyssuhteita jos osa-aikaisia lapsia siirretään ryhmistä ja päiväkodeista toisiin vanhempien työmarkkinatilanteen mukaan. Annetaan päiväkotien ammattitaitoiselle ja sitoutuneelle henkilökunnalle mahdollisuuksia kehittää omaa työtään eikä säästetä vääristä paikoista. Sama pätee tietysti kouluihin. Homekoulut on laitettava kuntoon nyt – korjauksiin lisää rahaa, tehokasta toimintaa ongelmien ilmaantuessa ja avointa viestintää. Tulevaisuudesta säästäminen tulee kalliiksi.


Panostetaan lähiöihin.
Espoo rakentuu viiden aluekeskuksen varaan, mutta niitä ympäröiviä lähiöitä pitää myös kehittää ja tunnistaa erilaisten alueiden mahdollisuuudet ja ongelmat. Otetaan kaikki mukaan kehittämään omia lähialueitaan ja luodaan mahdollisuuksia yhteisölliseen kaupunkikulttuuriin. Näin varmistetaan, että erilaiset ihmiset tuntevat alueen omakseen. Hyvästä meiningistä hyötyvät niin asukkaat kuin paikalliset yritykset ja järjestötkin. Luodaan mahdollisuuksia fiksuun ja lähiluontoa säästävään täydennysrakentamiseen palveluiden läheisyyteen. Luodaan paikkoja, joissa on kiva liikkua kävellen ja pyörällä. Varmistetaan, että lapsille ja nuorille on edullisia harrastusmahdollisuuksia lähellä kotia.

Politiikassa kukaan ei saa mitään aikaiseksi yksin ja olen sitoutunut Espoon Vihreiden vaaliohjelmaan ja lupaan edistää sen tavoitteita yhdessä vihreän joukkueen kanssa. http://www.espoonvihreat.fi/kuntavaalit-2017/vaaliohjelma-2017/

Ja ennen kaikkea lupaan ottaa asioista selvää ja tehdä harkittuja päätöksiä arvoihini pohjautuen. Kysy ja pohdi ääneen, parhaat ajatukset syntyvät yhdessä!

Jaa: